Bloemenmarkt – Amsterdams flydende blomstermarked

Skal man på blomsterløg og -knold indkøb i Amsterdam, så er stedet Bloemenmarkt (navnet betyder blot “blomstermarked”). Det er et blomster- og plantemarked i centrummet af byen, langs og i Singel kanalen, hvor markedsboderne er bygget delvis på store flydende platforme.

Her kan man finde et kæmpe udvalg af tulipaner og andre løg- og knoldblomster. Samt frø og noget planteudstyr.

Bloemenmarkt har en lang historie bag sag, og har ligget i den nuværende placering siden 1862. Den flydende montering har oprindelse i at i starten kom blomstersælgere dagligt sejlende med deres små både, som så efterhånden blev erstattet med husbåde, og så til sidst med de nuværende store platforme med permanent placering.

De fleste besøgende på markedet er efterhånden turister – hvilket betyder desværre at blomster- og plantesalget er stærkt faldende. Man er så begyndt at sælge souvenirs og andet krimskrams i stedet for. Kommunen har så forsøget at regulere souvenirsalget, men det har ført til konflikter med
markedsbodsejerne, der ellers ikke kan få forretningen til at løbe rundt. I princippet må man kun sælge blomster og planter samt beslægtede produkter.

Et af markedsboderne. Selve bygningen ligger på en flydende platform i kanalen, mens de løse stativer og diverse kasser med varer stilles ude på gaden.
Tulipaner og andre løgblomster i alle tænkelige farver og former.
Inde i et af markedsboderne.
Blomsterknolde i utallige variationer.
Trætulipaner og små træsko. Salg af souvenirs fylder desværre mere og mere, i takt med at de fleste besøgende er efterhånden turister, der jo sjældent køber planter med hjem.