Keukenhof blomsterpark i Holland

Keukenhof er en af verdens største blomsterhaver med fokus på især tulipaner og andre forårsblomstrende løg. Stedet ligger ved Lisse i Sydholland, ca 30 km sydvest for Amsterdam. Fra midten af marts til midten af maj kan de besøgende beundre den 32 hektar store parkanlæg blive dækket med farverige blomstrende tæpper bestående af 7 millioner løgblomster. Rundt om parken er der utallige blomstermarker, som man kan besøge på guidede ture.

Udover at være superpopulær turistattraktion – med 1 million besøgende om året – er Keukenhofs primære funktion egentlig at være udstillingsvindue og platform for den hollandske blomsterdyrkningssektor. Parken fungerer som et levende blomsterkatalog, hvor 500 producenter præsenterer et enormt blomsterudvalg. Det er her man kan se udvalget, bestille blomsterløg og skabe kontakter. Som supplement for løgblomster der er plantet i parken, er der også blomstershows og udstillinger med snit- og potteblomster.

Keukenhofs historie går tilbage til det 15. århundrede, hvor grevinde Jacoba van Beieren havde en frugt- og grøntsagshave der forsynede køkkenet i Teylingen slot. Keukenhof Slot blev bygget i 1641. I 1857 blev haven designet på ny i den engelske landskabsstil, der stadig udgør grundlaget for Keukenhof. I 1949 kom en gruppe på 20 førende blomsterløgsopdrættere og eksportører op til planen om at bruge gården til at udstille forårsblomstrende løg. Parken åbnede sine porte til offentligheden i 1950.

Tulipaner
…og flere tulipaner
Søen i parken
En af de stationer hvor man kan bladre i katalogerne og bestille blomsterløg
Påskeliljer, tulipaner, hyacinter…
Udstillingshal med orkideer
Labyrint
Udsigt til en af blomstermarkerne rundt om parken

Keukenhof
Stationsweg 166A
2161 AM Lisse
www.keukenhof.nl