Syltede urbane agurker

Urban gardening og syltning af agurker from Jann Kuusisaari on Vimeo.

Et af mine fokusområder i forbindelse med urban gardening er den urbane køkkenhave – altså at dyrke noget der kan spises. Så jeg vil starte denne blog med en video om fremstilling af syltede agurker.

Agurkerne blev dyrket i en selvvandingskasse (kapillærkasse) på altanen, løg og dild kom fra vores økologiske nyttehave i Ørestad Syd, og peberrod fik jeg fra Amager Fælled.

Videoen er oprindelig fra efteråret 2009. I denne ny version har jeg tilføjet nogle forklarende tekster på dansk.

Vejledningen til syltninger stammer oprindelig fra en ven i Sverige, og var i stil med “lidt af dit og lidt af dat” – så derfor er der heller ingen mængder angivet i forklaringerne. Når jeg har afprøvet det et par gange, så skriver jeg en decideret opskrift.