WaterFresh selvvandende potte

Der har gennem tiderne være mange forskellige forsøg for at skabe den perfekte selvvandende plantepotte. WaterFresh® er et nyt og interessant tiltag på området.

Jeg har nu haft potten i brug ca. en måneds tid – stående i vindueskarmen med basilikum i den.

Hvad jeg kan forstå af vejledningen, så er meningen at vand fyldes direkte ind i reservoiret (dvs der skal ikke vandes gennem plantepotten). I starten gik det godt, men efter et par uger begyndte de øverste dele af mulden tørre ud, og noget af basilikummen visnede.

Nu skal det så fortælles, at basilikummen var en færdigkøbt “potteurt” fra supermarkedets grønsagsafdeling – dvs mange planter der er sået meget tæt sammen og beregnet til at blive brugt som små, og derfor ikke velegnet til hverken længere opbevaring eller videre dyrkning.

Jeg er så begyndt at give vand i plantepotten, hvorfra den siver ned i vandreservoiret. Det er dog lidt bøvlet, da vandet skal påfyldes i flere mindre rationer med lidt ventetid imellem, og det er svært at estimere hvor meget vand der skal fyldes i. På den anden side er jeg nu fri for at løfte plantepotten af yderpotten, hvad også var lidt svært med en vandkande i den ene hånd.

Nu ser systemet ud til at virke, men jeg har dog lagt mærke til at planternes rødder er vokset ned i vandreservoiret – så nu er der måske mere tale om et hydroponisk anlæg end en selvvandingspotte. Med uanset hvad, så har mit basilikum det ganske glimrende.

Læs mere om potten på producentens hjemmeside: www.water-fresh.dk