Hortus Botanicus Amsterdam

Hortus Botanicus – en af de to botaniske haver i Amsterdam – er lille af størrelsen, men har dog en interessant og mangfoldig plantesamling med over 4.000 plantearter fra hele verden. Den blev etableret i 1638 som urtehave for læger og apotekere, og er dermed en af de ældste botaniske haver i verden.

Havens oprindelig samling blev skabt gennem planter og frø som handlende fra det Nederlandske Ostindiske Kompagni bragte hjem, fordi de mente at planterne måske kunne bruges som medicin eller at de havde handelsværdi.

I dag er der fokus på forskning og uddannelse. Desuden tilbyder haven jo en grøn oase midt i byen for turister og andre besøgende. For den urbane gartner er der også en del tips og idéer til haveindretning at hente.

Blomster og sommerfugle
Oversigt over noget af haven – i baggrunden små drivhuse der bruges til foredrag og undervisning af skoleklasser, samt et drivhus dedikeret til sommerfugle
Bistader under et grønt tag
Urtehaven
Ørkenhuset
Gangbro gennem trætoppe i det tropiske drivhus
Hortus Botanicus tilbyder forskellige korte temaer for de besøgende, som man nemt kan nå at studere under sit besøg i haven – fx en pjece om nytteplanter med beskrivende tekst og kort over planternes placering i området

Hortus Botanicus
Plantage Middenlaan 2A
1018DD Amsterdam
www.dehortus.nl