Marianne Mark: Kompost i byen

Kompost i byen, skrevet af Marianne Mark. Hæfte på 48 sider. Forlaget Vingefang, 2014.

Kompostering er nemt, også i byen. …altså når man lige ved hvordan man gør. Og det er jo netop manglen af den grundlæggende viden, der ofte afholder folk fra at gå i gang med deres egen bykompost. På trods der findes en del udmærkede vejledninger og bøger om kompostering, kan det være svært for en begynder at få overblik over hvilke forskellige muligheder der egentlig er for en byboer, og hvordan man så på det helt lavpraktiske niveau kommer i gang.

Bogen “Kompost i byen” kan være løsningen. Den placerer sig mellem de simple komposteringsvejledninger og de avancerede kompostbøger, og kan med fordel læses af både nybegyndere og de lidt mere erfarne kompostfolk. Bogen er en praktisk og enkel guide til kompostering på altanen, i baggården eller i haven, og har illustrerede trin-for-trin-vejledninger.

Udover selve kompostering, fortælles der også hvordan den færdige kompost efterfølgende kan bruges i potter og i haven.

Bogens forfatter, Marianne Mark, har mere end 20 års erfaring med miljø og bæredygtighed. Hun arbejder som naturvejleder i Det grønne hus i Køge, og har tidlige har været en af drivkræfterne bag bla. Grøn Vesterbro og Byhavenetværket.

Marianne Mark fortæller om bykompostering og sin bog på et kompostmøde hos Miljøpunkt Nørrebro. (www.facebook.com/media/set/?set=oa.593778547386000)